Saturday, March 30, 2013

Catatan Penderma #3



Hari ni mcm biasa ada masalah dengan nak cucuk inject dkt urat. Al maklumlah urat jenis luar biasa skit. Biasa nurse yg senior buat, dia dah tahu selok belok urat, tapi hari ni nurse yg junior skit.


Cubaan kali pertama gagal. Dah siap inject dah urat tak berapa nak bagi kerjasama. Beralih pulak ke tangan sebelah pulak. Inject urat belah tepi. Tak pernah lagi guna urat ni, hrp ok...



Masa cucuk ok, masa nak draw segan2 pulak darah nak keluar. Nurse senior kena adjust skit. Pergh cabut.... Cucuk balik adjust skit2. Ingat sakit rupanya tidak. Ni psiko je ni kata sakit. Lepas adjust nampaknya darah draw dgn return bagi kerjasama yg sangat baik :-)



Harap semuanya berjalan baik... Semoga sedikit sumbangan ini dapat membantu mereka yg memerlukan :-)

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List